GÖNÜLLÜ OLMAK İÇİN

tıkla!

Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı, gönüllülerin desteği ile güçleneceğine, faaliyetlerinin yaygınlaşacağına inanmakta ve ekip çalışmasına önem vermektedir. Buldan Vakfı gönüllü olarak ekibe katılacak herkesin desteğini yanında görmekten mutluluk duyacaktır. Gönüllülük esaslarımız aşağıda belirtildiği şekilde olup, destek olmak isteyen herkesi sevgiyle aramıza bekliyoruz.

Gönüllü olunca ne yapmam gerekiyor?
Buldan Vakfı gönüllüsünün yapabileceklerini biz listeledik, ancak sizlerden de gelecek her türlü öneri çok değerli

İletişim Gönüllüsü

• Sosyal medya hesaplarımızın takip edilmesi, paylaşımlarına destek verilmesi
  • Benzer kurumların takip edilmesi ve varsa öneri getirilmesi

Spor Etkinlikleri Gönüllüsü

• Buldan Vakfı’nın katıldığı sportif etkinliklere katılımın artması için faaliyetlerin tanıtımın yapılması
  • Buldan Vakfı için koşacak koşucular için antrenman faaliyetlerinin düzenlenmesi
  • (Varsa) diğer koşucu grupları tarafından düzenlenen faaliyetlerde Buldan Vakfının temsil edilmesi
  • Etkinlik alanında kurulacak stantlarda görev alınması
  • Koşularda koşu alanında organize edilecek faaliyetlerde görev alınması (koşucuların bilgilendirilmesi, motive edilmesi, fotoğraf çekimi)

Kaynak Geliştirme Gönüllüsü

• İlkelerimize bağlı olarak Buldan vakfının tanıtılması, faaliyetlerinin anlatılması konusunda vakıf stratejisine uygun destek verilmesi
  • Bulunduğu bölgede Buldan Vakfı tarafından düzenlenen bağış kampanyalarının tanıtımı konusunda çalışılması
  • Düzenlenecek kampanyalarla ilgili vakıf görevlisi ile birlikte sunumlara katılma
  • Operasyon Gönüllüsü (Buldan ve İstanbul İçin)
  • Ofis çalışmalarına destek olunması
  • Vakıf günü organizasyonlarında görev alınması
  • Sosyal Medya paylaşımı hazırlanması/destek verilmesi

Proje Gönüllüsü
Buldan Vakfı tarafından yürütülecek projelere ihtiyaçlar doğrultusunda destek olunması (proje ile ilgili araştırma, çeviri yapma)

Gönüllülük Aşamaları
Gönüllülük aşamalarımız aşağıda sıralanmıştır.

• Gönüllü olmak için Başvuru Formunun doldurulması
  • Gönüllülere Vakfın tanıtımı (yüz yüze görüşme, görsel, sunum, video vb.)
  • Gönüllülerimizin faaliyette bulunacakları gönüllülük alanını ve zamanı belirlemeleri
  • Gönüllülerimizin çalışma konularına göre varsa tasarlanmış eğitimler (doküman, webinar vb.
  • Belirli aralıklarla gerçekleştirilecek olan gönüllü motivasyon etkinlikleri

Gönüllülük sürecimiz aşağıdaki gibi ilerlemektedir

• Vakfımızda gönüllülük yapmak için başvuran gönüllü adayları ile Vakıf yönetimi/çalışanları iletişime geçer.
  • Gönüllüler Vakıf tanıtım toplantısına (uzakta olanlar için canlı yayın, webinar vb.) e-posta ve/veya sms yolu ile davet edilir.
  • Buldan Vakfının gönüllü formunu dolduran gönüllü adayları, gönüllü olarak çalışmak istedikleri alanları ve uygun oldukları zamanları belirlerler.
  • Gönüllülerimizden kendi belirledikleri konular için düzenli ve sürekli olarak gönüllülük çalışmalarına devam etmeleri beklenir.
  • Gönüllülerimizin çalışmalara katılamayacakları durumlarda mümkün olduğunca önceden Vakıf Sorumlusuna bilgi vermeleri istenmektedir.
  • Gönüllülerimizin, Vakıfla ve kendi aralarında iletişim için kurulmuş olan e-posta ve/veya WhatsApp grubunu düzenli olarak takip etmeleri beklenmektedir.

Gönüllülerimizin Çalışma İlkeleri
Bizler, Buldan Vakfı gönüllüleri olarak, dayanışmanın önemini biliyor ve bu sayede etkin ve güçlü bir ekip oluşturmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda aşağıdaki çalışma esaslarını benimsiyoruz:

• Vakıf çalışanları, vakfın hedef kitlesi arasında hiçbir nedenle ayrım yapmıyoruz,
  • Birlikte çalışmanın bizi güçlendirdiğine inanıyoruz,
  • Vakıf ve yaptığımız işler ile ilgili her türlü görüş, öneri ve düşüncelerimizi Vakıf Sorumlusu ile paylaşıyoruz,
  • Gönüllü olarak çalışacağımız günlerde herhangi bir neden ile çalışmalara katılamayacaksak mümkün olduğunca önceden Gönüllü Sorumlusuna bilgi veriyoruz.

Gönüllülerimizle Çalışma İlkelerimiz
Bizler, Buldan Vakfı ve çalışanları olarak, dayanışmanın önemini biliyor ve gönüllülerimizle bu sayede etkin ve güçlü bir ekip oluşturmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda aşağıdaki çalışma esaslarını benimsiyoruz:

• Gönüllüler arasında hiçbir nedenle ayrım yapmıyoruz,
  • Gönüllülerimizle birlikte çalışmanın bizi güçlendirdiğine inanıyoruz,
  • Gönüllülerimizin çalışmak istedikleri alanları ve yeteneklerini önemsiyoruz,
  • Gönüllülerimizi dinleyerek, önerilerini dikkate alarak katılımlarının artmasını sağlamaya çalışıyoruz,
  • Gönüllülerimizin Vakfımızda gönüllü olmaları ile ilgili heyecanlarına ortak olarak, bizimle çalışma motivasyonlarını yükseltiyor ve çalışmalarının devam etmesini sağlamaya çalışıyoruz,
  • Gönüllülerimizin, yapmakta oldukları işlerle ile ilgili tüm süreçlere katılmalarını ve etkin olmalarını önemsiyoruz,
  • Gönüllülerimizin Vakfımız ile ilgili yaşadıkları sorunları acil olarak çözümlemeye çalışıyoruz,
  • Gönüllülerimizin eğitim ihtiyaçlarını belirlemek ve eğitimlerle güçlendirmek konusunda onlarla iş birliği yapıyoruz,
  • Gönüllülerimize, bizimle emeklerini, zamanlarını paylaştıkları için minnettarız.